Metrikler
Eğitim Bilgileri
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDoktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği (Dr), Türkiye
2021 - 2024
2021 - 2024Lisans
İstanbul Üniversitesi, Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Çocuk Gelişimi Pr. (Açıköğretim), Türkiye
2014 - 2017
2014 - 2017Yüksek Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2010 - 2014
2010 - 2014Lisans
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Aflatoksinlerin ince tabaka kromatografisi ile analizinde kromatografik ayrım süresini kısaltan yeni bir teknik: Hareketli kromatografik pencere
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Akademik Ünvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Hakkari Üniversitesi, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Yönetimsel Görevler
2023 - 2023
2023 - 2023Yüksekokul Müdür Yardımcısı
Hakkari Üniversitesi, Çölemerik Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Akademi Dışı Deneyim
2017 - 2019
2017 - 2019Gıda Mühendisi
Ticari Kuruluş Özel, Yetkin Catering, Yönetim ve Üretim, Gıda Mühendisi
2017 - 2017
2017 - 2017Laboratuvar Sorumlusu
Ticari Kuruluş Özel, Karaman Çevre Laboratuvarı ve Mühendislik, Kalite Kontrol, Laboratuvar Sorumlusu
2016 - 2017
2016 - 2017İş Güvenliği Uzmanı
Ticari Kuruluş Özel, Medya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi, İş Güvenliği, İş Güvenliği Uzmanı
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Gıda Kontrolü ve Hijyeni
Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
Gıda Kontrolü ve Hijyeni
Yiyecek-İçecek Hizmetleri Yönetimi
Gıda ve Personel Hijyeni
Hijyen ve Besin Güvenliği
Sosyal Sorumluluk Projeleri
Turistik Ülkeler ve Gastronomi
Makaleler
Tümü (3)
Diğer Yayınlar (3)
2025
20251. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mutfak Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği Sorunları: Hakkâri İlinde Nitel Bir Araştırma
Elmas Demiralp B., Kıykaç B.
JOURNAL OF ACADEMIC TOURISM STUDIES , cilt.6, sa.Özel Sayı, ss.49-64, 2025 (Hakemli Dergi)
2022
20222. ÇOCUKLARDA BESLENME SÜRECİNDE ANNELERİN TUTUMLARI İLE PSİKOLOJİK İYİ OLUŞLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
ELMAS B., DİLBİLİR Y., DEMİRALP C., AÇAR D.
Çocuk ve Gelişim Dergisi , cilt.4, sa.8, ss.88-103, 2022 (Hakemli Dergi)
2021
20213. Hakkâri İlinin Beslenme ve Mutfak Kültürü - Nutrition and Culinary Culture of Hakkâri Province
ELMAS B.
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi , cilt.4, sa.1, ss.49-59, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. Gıda Alanında Yapay Zekanın Kullanımı ve Geleceği
Elmas Demiralp B., Korkmaz Aysel K.
4.Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.208-209, (Özet Bildiri)
2025
20252. Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Mutfak Çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Sorunlarının İncelenmesi: Hakkari İli Örneği
Elmas Demiralp B., Kıykaç B.
9. ULUSLARARASI BATI ASYA TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 15-17 MAYIS 2025., Bitlis, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2025, ss.13-14, (Özet Bildiri)
2023
20233. METABİOTİCS
ELMAS DEMİRALP B., ERGİNKAYA Z.
5. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Türkiye, 17 Mart 2023, (Tam Metin Bildiri)
2022
20224. Psikobiyotikler ve Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri
ELMAS DEMİRALP B., DEMİRALP C.
Uluslararası Gıda Araştırmaları Kongresi, Türkiye, 14 Ekim 2022, ss.234-239, (Tam Metin Bildiri)
2021
20215. Gıda Güvenliğinde Hijyen ve Risk Faktör Değerlendirmeleri
KORKMAZ K., ELMAS DEMİRALP B.
Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi & Teknolojisi Ulusal Sempozyumu, Mersin, Türkiye, 02 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2022
20226. A Postbiotic Group: Cell Wall Components
ELMAS B., ERGİNKAYA Z.
Second International Congress on Biological and Health Sciences, Türkiye, 24 Şubat 2022, (Özet Bildiri)
2021
20217. ÇOCUKLARDA BESLENME SÜRECİNDE ANNELERİN TUTUMLARI İLE PSİKOLOJİK İYİ OLUŞLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ
ELMAS B., DİLBİLİR Y., DEMİRALP C., AÇAR D.
ANATOLIAN CONGRESSES 8TH INTERNATIONAL SOCIAL SCIENCES CONGRESS, Diyarbakır, Türkiye, 25 Aralık 2021, ss.43, (Özet Bildiri)
2021
20218. Gıda Güvenliği Açısından Biyoterörizm ve Alınabilecek Önlemler
ELMAS B.
Ulusal Gastronomi, Beslenme, Gıda Bilimi & Teknolojisi Sempozyumu, Türkiye, 02 Eylül 2021, (Özet Bildiri)
2021
20219. Aflatoxins; Health and Economic Impacts and Control Measures: Turkey Perspective
ELMAS B., Çoksöyler F. N.
International Congress on Biological and Health Sciences, 26 Şubat 2021, (Özet Bildiri)
2020
202010. Hakkâri İlinin Gastronomi Turizmi Potansiyeli Üzerine Bir Değerlendirme: Swot Analizi
ELMAS B.
ULUSLARARASI AŞÇI DEDE ATEŞBAZ-I VELİ SEMPOZYUMU, Konya, Türkiye, 17 - 18 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
2019
201911. A New Technique: Moving Chromatographic Window Application to Separation of Aflatoxins B1, B2, G1 and G2, and Mathematical Modelling of Separation
ELMAS B., Çoksöyler F. N.
3.İnternational and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress, TAHRAN, İran, 17 - 19 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2019
201912. A newly developed TLC system for the quantitative determination of aflatoxins in foods
Çoksöyler F. N., Özkaya Ş., Çoksöyler C., ELMAS B., SEÇİLMİŞ Ş. S., Kara S., et al.
3.International and 26. National Iranian Food Science and Technology Congress, TAHRAN, İran, 17 - 19 Eylül 2019, (Özet Bildiri)
2017
201713. Using a New Thin Layer Chromatography (TLC) and Differentiation and Detection of Aflatoxins
Çoksöyler F. N., Karakaş T., AĞAN C., Aydeniz R., ELMAS B., Çoksöyler C., et al.
Central Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress, 26 - 28 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2015
201514. Tarımsal Ürünlerde ve Gıda Maddelerinde Aflatoksin Tayininde İnce Tabaka Kromatografisi’nin Kullanımı
ELMAS B., AĞAN C., Aydeniz R., Çoksöyler F. N.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201515. Gıdalarda İnce Tabaka Kromatografisi ile Aflatoksin Analizinde Teşhis ve Tayin Limitinin Düşürülmesi
Aydeniz R., AĞAN C., ELMAS B., Çoksöyler F. N.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201516. Tarımsal Ürün ve Gıda Maddelerinde Aflatoksin Tayininde Killerin Analitik Amaçlı Olarak Araştırılması
AĞAN C., ELMAS B., Aydeniz R., Sağ H., Çoksöyler F. N.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi (Nevşehir), 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2020
2020